24 maart 2023Jeugd Nieuws

Topoverleg kinderburgemeesters in Leeuwarden

ActiZ hoort graag de uitkomsten voor kinderen en ouders

Op zaterdag 25 maart 2023 wordt de jaarlijkse Landelijke Dag voor de Kinderburgemeesters in de gemeente Leeuwarden georganiseerd. ActiZ Jeugd draagt dit initiatief een warm hart toe en wenst alle kinderburgemeesters van Nederland een fantastische en inspirerende dag!

kinderburgemeester5.jpg

Manon Arts vice-voorzitter van het ActiZ Jeugd bestuur: 'Kansrijk opgroeien doe je samen. #Hoe dan? is het thema van de dag. Dat vragen wij ons ook vaak af op het gebied van gezond en gelukkig opgroeien. Dat is jammer genoeg niet vanzelfsprekend. En waar je wiegje staat, bepaalt welke kansen je krijgt. De kinderburgemeesters zijn als bondgenoten ons kompas om jeugdigen en gezinnen écht een stem te geven in wat zij belangrijk vinden. Zij bepalen de richting van hoe we samen met alle partijen er voor gaan zorgen dat alle kinderen in Nederland veilig, gezond en blij kunnen groeien. Wij horen graag bij organisaties die bereikbaar zijn voor kinderen en luisteren naar kinderen. We gaan met kinderen aan de slag waar dat nodig is. Wat ons betreft gaan we vaker met elkaar op avontuur, we zijn dan ook benieuwd naar de uitkomsten van deze dag!’

DagvdKinderburgemeester - 25-3-2023.png

Het NGKb organiseert jaarlijks de Landelijke Dag van Kinderburgemeesters (LDvK). Alle Nederlandse kinderburgemeesters en hun gemeentelijke begeleiders komen die dag samen om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Voor zowel de kinderburgemeesters als de begeleiders worden debatten en workshops georganiseerd.

Bron: Meer informatie is te vinden via Landelijke Dag van Kinderburgemeesters - Kinderburgemeesters

Laatste nieuws